Prečo nepodceňovať kvalitné zatepľovanie?

Zatepľovanie je čoraz obľúbenejšie aj vďaka úspore nákladov na vykurovanie, ktorú so sebou prináša. V prípade, že sa vykoná správne, môže ušetriť vo vašej peňaženke niekoľko stoviek eur ročne a predĺžiť životnosť stavby o niekoľko desaťročí.

Najmite si odborníka na zatepľovanie domov

Fasáda rodinného domu

Pri zatepľovaní na vlastnú päsť a bez pomoci odborníka je omnoho jednoduchšie dostať sa do problémov namiesto dosiahnutia požadovanej úspory nákladov. Nesprávnym výberom zatepľovacích systémov alebo ich nevhodnou kombináciou by ste totiž mohli narobiť viac škody ako úžitku. Zatepľovacie práce by sa museli opravovať, čo by zvýšilo celkové náklady na zateplenie. Pri výbere odborníka na slovo vzatého preto nedávajte na prvé miesto určite cenu, ale kvalitu odvedenej práce.

Kvalita zatepľovania nadovšetko

Kvalita použitého materiálu zohráva pri zateplení významnú úlohu. Použitie nevhodných alebo nekvalitných materiálov môže znížiť účinnosť zateplenia. Optimálna izolácia sa pohybuje v rozmedzí od 15 do 20 cm. Všeobecne ale platí, čím hrubšie, tým lepšie. Čo sa týka ceny, tak tá hrá len zanedbateľný rozdiel medzi hrúbkami jednotlivých zatepľovacích materiálov.

Aká bude úspora nákladov na vykurovanie

To, či dosiahnete požadované úspory závisí od rôznych faktorov ako je druh zatepľovaného objektu, rok výstavby či vnútorné dispozície. Ak je zateplenie vykonané správne, v priemere by malo prísť k úspore nákladov na vykurovanie od 32% až 37% v panelových domoch, a 15% až 46% v prípade rodinných domov.

Myslite aj na zateplenie okien a strechy

Pri zatepľovaní nezabúdajte aj na výmenu okien a dôkladné zateplenie strechy. Práve strecha môže spôsobiť tepelné úniky od 6 až 20% a okná okolo 30 až 50%.

Zatepľovanie bytových a rodinných domov si vyžaduje odborný dohľad, bez ktorého sa nezaobídete. Vďaka našim odborným skúsenostiam vám vieme ponúknuť najvhodnejšie riešenie a pomôcť Vám tak dosiahnuť Vaše ciele spojené so znížením tepelných strát.

Vaše zatepľovanie by mohlo dopadnúť všelijako:

Zdroj obrázkov: OBLUDÁRIUM

pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk
Značky:, , , , , , , ,