Ako na zatepľovanie plochých striech bytových domov?

Staršie bytové domy majú zvýšené riziko presakovania dažďovej vody do interiéru a úniku tepelnej energie do exteriéru. Strecha bytových domov je priamo vystavená vonkajším vplyvom počasia. Na elimináciu týchto rizík je potrebná rekonštrukcia strechy zateplením tepelnoizolačnou vrstvou.

Výhody zateplenia striech bytových domov

  • Zníženie tepelných strát
  • Úspora tepelnej energie
  • Zvýšenie vnútornej povrchovej teploty strechy
  • Nižšia kondenzácia vodných pár
  • Ochrana konštrukcie strechy pred vplyvom počasia a teplôt
  • Ochrana životného prostredia

Čo je parotesná, tepelnoizolačná a hydroizolačná vrstva?

Zatepľovanie striech bytových domov v Lučenci
Zateplenie strechy na bytovom dome

Na plochú strechu bytových domov sa kladie parotesná, tepelnoizolačná a hydroizolačná vrstva. Parozábrana sa nachádza pod tepelnoizolačnou vrstvou a vďaka nízkej priepustnosti vzduchu zabezpečuje, že do interiéru nepreniká vlhkosť.

Ako tepelnoizolačná vrstva sa používa polystyrén, minerálna vlna, penové sklo alebo PUR pena.  Výber izolačného materiálu ovplyvňuje druh strechy alebo vlastnosti priestoru a dôležitá je aj hrúbka izolačnej vrstvy v súlade s technickými normami.

Na zabezpečenie strešnýho plášťa pred priesakom vody slúži vrchná vodotesná hydroizolačná vrstva. Zhotovuje sa v jednej alebo dvoch vrstvách a je tvorená na báze živice či plastu.

Ploché strechy bytových domov vyžadujú kvalitné vyhotovenie konštrukčných detailov odborníkmi v oblasti stavebníctva. Ak chcete eliminovať tepelné straty v bytových domov kontaktujte nás a my Vám navrhneme najvhodnejšie riešenie.

pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk
Značky:, , , , , , ,